طرز تهیه کیک در فرگاز

طرز تهیه کیک در فرگاز

طرز تهیه کیک در فرگاز

این روزها بسیاری از افرادی که قصد تهیه کیک و شیرینی دارند ترجیح می‌دهند که با مطالعه طرز تهیه کیک و شیرینی آن را در خانه تهیه کنند؛ به همین دلیل به صفحات مختلف وب سر می زنند تا بتوانند آموزش های آنلاین در رابطه با نحوه پخت کیک و شیرینی را آموزش ببینند.

معمولاً در این سایت ها طرز تهیه کیک و شیرینی در فر گاز یا در مایکروویو و ماهیتابه را به آنها آموزش می دهند و به دلیل تفاوت دستور پخت کیک هایی که ارائه می‌شود بعضی از افراد نمی توانند انتخاب درستی برای نوع فر داشته باشند و یا حتی نحوه درست استفاده از فر گاز برای تهیه کیک را به خوبی نمی دانند، چون اطلاعات مورد نیاز در این رابطه را ندارند.

فر برای پختن کیک

یکی از پرکاربرد ترین و مفید ترین وسایلی که در آشپزخانه ها می تواند وجود داشته باشد فر است و کسانی که علاقمند به شیرینی پزی باشند بهتر است داخل آشپزخانه خود فر داشته باشند.

ولی گاهی اوقات با فراهم بودن همه موارد باز هم ممکن است شیرینی و کیکی که شما تهیه می کنید مطابق میلتان نباشد. در این قسمت کار لازم است که شما اصول پختن کیک در فر گاز را هم بدانید تا آنها را به خوبی رعایت رعایت کنید.

طرز تهیه کیک در فرگاز

آشنایی با طرز کار فرگاز برای پختن کیک

در اولین گام برای تهیه کیک باید نحوه کار با فر گاز برای پخت کیک را بدانید تا با آگاهی بیشتر این کار را انجام بدهید.

فر همان دستگاهی است که عملیات پختن کیک داخل آن انجام خواهد شد و اجاق فرگاز از قطعات مختلفی تشکیل شده که کنار هم قرار گرفته اند تا شما را به این هدف برسانند. این قطعات شامل موارد زیر است:

  • ترموکوپل : نظارت بر جریان گاز، و قطع گاز در هنگام خاموش شدن شعله
  • نازل : نوعی از آلیاژ برنج، وظیفه ی آن وارد کردن مخلوط هوا و گاز در لوله ها
  • ترموستات : تنظیم درجه حرارت فر
  • اجزای داخل اتاق فر شامل سینی، سیخ، جوجه گردان
  • صفحه تنظیمات دیجیتال (در برخی مدل ها)

آموزش راه اندازی فر اجاق گاز برای پختن کیک

اکنون که اطلاعات کافی در رابطه با سیستم فر را پیدا کردید باید راه اندازی فر اجاق گاز برای پختن کیک را آموزش ببینید. برای روشن کردن فر باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

برای روشن کردن فر بباید کلید فندک یا جرقه زن را فشار دهید.

گاهی اوقات چند ثانیه بعد از روشن شدن شعله های فر خاموش شوند، که در این حالت باید چند ثانیه دکمه ولوم را فشار دهید تا فر را روشن نگه دارید.

پس از اینکه فر روشن شد، منتظر شوید تا فضای داخلی آن به خوبی گرم و آماده شود.حالا فر برای پخت کیک آماده می باشد.

آموزش راه اندازی فر اجاق گاز

از کدام طبقه فر گاز باید برای پخت کیک استفاده کرد؟

با توجه به اینکه فضای داخلی فرگاز دارای سه قسمت است معمولاً برای بعضی از افراد سوال پیش می آید که برای پختن بهتر کیک در فر گاز باید از کدام طبقه استفاده کنند و محتویات مربوط به کیک شیرینی را داخل کدام طبقه بگذارند تا هم کاملا بپزد و هم کیک بیش از حد برداشته نشود؟

برای این منظور باید از طبقه وسط سینی فر را بردارید و ظرف حاوی مواد را روی قسمت راه‌راه درون فر بگذارید و بعد در را ببندید و درجه حرارت آن را تنظیم کنید تا کیک شما بپزد.

پس بهترین طبقه فر، طبقه میانی برای قرار دادن کیک شما خواهد بود.

کیک خانگی

کدام مدل فر برای تهیه کیک مناسب تر است؟

با توجه به اینکه انواع مختلف فرگاز برای تهیه کیک وجود دارد باید بدانید که کدام یک از مدل ها از بین مدل های موجود برای پختن کیک بهتر است و همان مورد را انتخاب کنید.

تعیین مدل فر به موارد مختلفی بستگی دارد. به طور مثال شما باید هزینه‌ای که برای تهیه فر در نظر گرفته اید را مدنظر داشته باشید و نیاز و نوع مصرف خود از فر را مشخص کنید.

همچنین تعیین کنید که انتظارات شما از قابلیت‌های فر چیست و فضایی که برای فر در نظر گرفته اید تا چه میزان است؟

تمامی موارد در انتخاب مدل فر راهنمای کامل را به شما می‌دهند و شما می توانید با صرفه جویی فضا و هزینه بهترین انتخاب را از بین انواع مختلف فرگازی داشته باشید.

طبقه مناسب برای پخت کیک

تفاوت نحوه پخت کیک داخل فر گازی و برقی چیست؟

طرز کار فرهای برقی و فرهای گازی شباهت زیادی به یکدیگر دارند اما تفاوت هایی در نحوه طبخ کیک موقع پختن کیک مشاهده می‌شود که گاهی ممکن است همه اصول خود را رعایت کنید اما نتیجه کار شما وقتی کیک از فر بیرون می‌آید متفاوت باشد. مثلا کف کیک سوخته و قسمت میانی کامل نپخته و شل است.

دلایل مختلفی می تواند باعث این حالت ها باشد. معمولاً می توانید به آسانی این مشکل را حل کنید وقتی که ظرف کیک را داخل فر می‌گذارید سینی فر را در طبقه پایین‌تر بگذارید تا شعله را ضعیف کند و در همه قسمت های ظرف کیک شعله پخش شود و کیک به یک اندازه بپزد.

نکات مهم برای برای پختن کیک در فر اجاق گاز

اطلاعات مورد نیاز در ارتباط با تنظیمات فر موقع پخت کیک

برای تعیین درجه حرارت موقع پختن کیک باید نکات مختلف را مد نظر داشته باشید تا کیک شما بهتر بپزد و ظاهر بهتری داشته باشد و به اندازه ای که قرار باشد پف کند.

در ادامه به چند نمونه از مهمترین عوامل تعیین کننده درجه حرارت موقع پختن کیک در فر اشاره خواهیم کرد:

چنانچه کف کیک سوخته باشد به این دلیل است که درجه حرارت فراجاق گاز در حین پخت زیاد بوده است.

چنانچه کیک خشک شده باشد یعنی درجه حرارت از میزان استاندارد آن برای پخت کیک بیشتر بوده است.

چنانچه بعد از تمام شدن زمان پخت کیک، هنوز مواد کیک شل باشد یعنی درجه فر برای کیک کم بوده است.

میزان درجه فر به نوع فرگاز شما وابسته است.

معمولا درجه حرارت مناسب برای پختن کیک 180 درجه سانتی گراد می باشد.

زمانی که به پخت  کیک اختصاص می دهید تاثیر مستقیم روی بافت اسفنجی کیک خواهد داشت. پس برای سریعتر پخته شدن کیک شعله را بیشتر نکنید.

تست پخت کیک

تبدیل درجه حرارت فر به ماکروویو

با روشی که در ادامه برای شما شرح خواهیم داد می توانیدهر شیرینی یا کیک و غذایی که دستور پخت آن در فر را مطالعه کرده اید را درون ماکروویو هم تهیه کنید.

  1. سه پایه بلند فلزی را در داخل دستگاه بگذارید و دکمه کانوکشن ماکروویو را بزنید.
  2.  با کلید چرخان روی ماکروویو، درجه حرارت را روی همان درجه ای که برای فر تعریف شده بگذارید.
  3. گفته شده تنظیم کنید.( چون اعداد درجه حرارت ماکرو 10 عدد 10 عدد بالا می رود، اگر دمای 175 درجه توصیه شده بود شما دما را روی 180 بگذارید.
  4. بدون ثبت عدد برای زمان، کلید start را بزنید.
  5. هنگامی که دمای ماکروویو به دمای تنظیم شده برسد بوق آن به صدا در می آید.
  6. چنانچه مواد آماده بود آن را درون ماکروویو قرار بدهید و اگر هنوز آماده نیست، دکمه آف را بزنید و دما را در همان درجه نگه دارید تا نیاز به تنظیم دوباره نباشد.
  7. پس از رسیدن به دمای تنظیمی و در آمدن صدای بوق، قالب را درون دستگاه بگذارید و کلید stop رو بزنید و بلافاصله دوباره دکمه کانوکشن را بزنید.
  8. با کلید چرخان دما را روی دمای گفته شده قرار داده و کلید چرخان را فشار دهید و زمان را تنظیم نمایید و start  را بزنید.
  9. هنگام استفاده از کانوکشن می توانید از قالب فلزی یا سیلیکونی استفاده نمایید.

نتیجه گیری از نحوه پخت کیک در فر گاز

هنگامی که کیک دستپخت شما باشد جذابیت متفاوتی خواهد داشت و قطعا برای شما لذت بخش خواهد بود. ولی برای اینکه این هدف میسر شود باید اصولی که به آن اشاره کردیم را موقع پختن کیک در فر گاز بزنید رعایت کنید تا به هدف خود برسید.

اگر به همه این موارد توجه داشته باشید و طرز تهیه انواع مختلف کیک و شیرینی را که برای شما شرح داده ایم به خوبی مطالعه کنید می توانید بهترین کیک و شیرینی را برای مناسبت‌های مختلف تهیه کنید.

طرز تهیه کیک

 

حتما بخوانید : سالاد الویه
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه