کاچی

کاچی

کاچی

مواد لازم برای تهیه کاچی

برای وعده عصرانه می توانید از انواع مختلف دسر و کیک ها استفاده کنید. یکی از این دسر های خوشمزه که پیشنهاد می کنیم حتماً برای یک روز به عنوان عصرانه خود آن را امتحان کنید کاچی است. این دسر صرفاً به خاطر خوشمزگی در بین ما ایرانی ها محبوبیت ندارد بلکه به خاطر خواص دارویی و معجزه بخشی که در این دسر وجود دارد از قدیم الایام در بین خانواده ها رواج داشته و خصوصا برای خانم هایی که تازه زایمان می کردند و در بیماری های مختلف استفاده می‌شده است.

 طرز تهیه کاچی

در واقع کاچی را به عنوان منبع سرشار از انرژی و ویتامین با استفاده از زعفران و روغن حیوانی و مغز های مختلف آماده می‌ کردند تا باعث بهبود مریضی شود.

 در ادامه با طرز پخت کاچی آشنا خواهید شد و می توانید این دسر خوشمزه را میل کنید و از خوردن آن انرژی بگیرید. البته مواد لازمی که در ادامه مشاهده می‌کنید برای یک نفر تهیه شده و اگر مایلید این دسر خوشمزه را برای تعداد نفرات بیشتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت ها مقدار مواد اولیه را تغییر دهید. پختن این دسر کار بسیار آسانی است و کمتر از نیم ساعت زمان شما را می گیرد.

مواد لازم برای تهیه کاچی

 دستور پخت کاچی

در اولین مرحله برای تهیه کاچی باید آب و شکر را داخل یک ظرف بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا شکر به خوبی داخل آب حل شود. می توانید با هم زدن سرعت بیشتری به حل شدن آن بدهید.

در مرحله بعدی باید شربت زعفرانی درست کنید و آن را به قوام و غلظت مناسب برسانید. به این منظور باید زعفران را به مواد اضافه کنید و کمی صبر کنید تا محتویات ظرف شما غلیظ تر شود و به قوامی شبیه شیره مربا برسد.

حالا وقت اضافه کردن گلاب است و باید در تمامی مراحل شعله گاز شما کم یا حداقل متوسط باشد. غلیظ شدن کمی زمان می‌ برد.

 در مرحله بعدی باید یک قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و یک مقدار کره داخل آن بیندازید و آن را روی حرارت آب کنید. بعد از آن باید آرد گندم را هم به کره اضافه کرده و مرتب آن را هم بزنید تا رنگ طلایی به خود بگیرد.

کمی هم هل، زنجبیل و دارچین به محتویات اضافه کرده و سپس شیره زعفرانی که آماده کرده بودید را هم به محتویات قابلمه اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا محتویات کاملا با هم مخلوط و یکدست بشود.

 طرز پخت کاچی

اگر کاچی شما خیلی سفت شده است می توانید کمی آب به آن اضافه کنید.

ادویه هایی که داخل کاچی میریزید آن را به یک معجون قوی و پرخاصیت تبدیل می‌کند که طبع بسیار گرمی هم دارد.

حالا نوبت دم کردن کاچی رسیده و باید قابلمه کاچی را روی شعله پخش کن بگذارید تا 20 دقیقه در همان حالت با در گذاشته دم بکشد.

می توانید برای خوش طعم تر شدن و مقوی تر شدن هم کمی مغز گردو و بادام و پسته را کوبیده و داخل آن بریزید.

حالا کاچی شما آماده است و می‌ توانید آن را در ظرف مناسبی سرو کرده و با استفاده از پسته و بادام و گردو تزئین کرده و میل نمایید.

تزیین کاچی

فراموش نکنید که غلظت کاچی باید متناسب باشد، نه خیلی شل و نه خیلی سفت و وقتی که مغز های مختلف را به کاچی اضافه میکنید معمولاً غلظت آن بالا می‌ رود؛ پس قبل از اینکه حسابی آب اضافی تبخیر شود و به غلظت زیاد برسد باید مغزها را به آن اضافه کنید.

 میزان تفت دادن آرد را هم سلیقه شما تعیین می کند، اگر کاچی با رنگ روشن را دوست دارید باید آن را کمتر تفت بدهید و اگر با رنگ تیره دوست دارید بیشتر تفت دهید.

همچنین می‌ توانید از روغن حیوانی هم به جای کره استفاده کنید. حتی کسانی که گیاهخوار هستند می‌ توانند به راحتی از این دستور استفاده کنند و در صورتیکه وگان هستید می‌توانید به جای اینکه کره حیوانی داخل غذا بریزید، آن را با چربی های مجاز در رژیم غذایی جایگزین کنید.

کاچی سنتی

 

فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه