خورشت کرفس

خورشت کرفس

خورشت کرفس

مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس

یکی از غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی که جزو خورش های محبوب و پرطرفدار محسوب می‌شود خورشت کرفس است که در بیشتر شهرهای ایران تهیه می‌شود که البته بعضی از افراد دستور پخت های متنوعی برای آن ارائه می‌دهند ولی ما تصمیم داریم در این مطلب یکی از دستور پخت های راحت و فوق العاده ای که می توانید با استفاده از آن یک خورشت کرفس لذیذ تهیه کنید را به شما ارائه دهیم.

دستور پخت خورشت کرفس

به همین منظور ابتدا مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس برای 4 نفر را مشاهده می‌کنید و باید توجه داشته باشید که نسبت های بین مواد اولیه با مقادیر مشخصی تعیین شده و اگر بخواهید این خورش را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت های بین مواد اولیه مقدار آنها را تغییر دهید تا طعم نهایی خورشت شما مناسب باشد.

پس از آن طرز تهیه خورش کرفس را با جزئیات به شما آموزش خواهیم داد و می توانید این خورشت لذیذ و خوشمزه را در کنار برنج های آبکشی یا کته نوش جان کنید و برای مهمانی ها و مجالس خود هم آن را تهیه کنید.

خورشت کرفس

بهترین طرز تهیه خورش کرفس

در اولین مرحله برای تهیه این خورشت باید برگ های کرفس را از ساقه جدا کرده و ساقه های کرفس را بشویید و به قطعات یک و نیم سانتی خرد کنید و در گوشه ای بگذارید.

سپس پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن مایع داخل قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید و تفت دهید تا نرم و طلایی رنگ شود و بعد کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و مجدداً تفت دهید تا زردچوبه ها کاملا با پیاز ترکیب شود.

برای اینکه خورشت شما ظاهر جذاب تری داشته باشد باید گوشت های خورشتی را به اندازه متوسط خورد کرده باشید و بعد آن ها را بشویید و داخل قابلمه خورش بریزید و با پیازها تفت بدهید.

خورشت کرفس مجلسی

تا جایی که گوشت کمی سرخ شود و رنگ آن تغییر پیدا کند‌. همین تفت دادن کوتاه تاثیر زیادی در طعم بهتر و لذیذ تر خورشت خواهد داشت‌. ولی اگر بیش از حد آن را سرخ کنید دیرپز تر و سفت تر می شود.

اگر بخواهید می توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی هم در این مرحله به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید.  اما توصیه ما عدم استفاده از رب گوجه فرنگی است زیرا رنگ سبز و جذاب خورشت را کدر می کند.

حالا باید ساقه های کرفس را به قابلمه خورشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا ظاهر خود را طی پخت خورشت حفظ کند. ساقه ها نباید زیاد تفت بخورند چون خشک و سفت می شوند.

پس از آن باید 3 لیوان آب به قابلمه خورشت اضافه نمایید تا گوشت و ساقه ها کنار هم به آرامی بپزند.

تقریبا 2 ساعت برای پختن گوشت و ساقه ها زمان نیاز است.

خورش کرفس

حالا به سراغ برگ های کرفس بروید و آن ها را باکمی جعفری و نعنا ساطوری خورد کنید و با کمی روغن مایع تفت بدهید تا سبزی ها سرخ شوند.

برای تیره تر شدن رنگ خورشت باید سبزی ها بیشتر تفت داده شوند و در 1 ساعت آخر که ساقه کرفس و گوشت در حال پختن است به قابلمه خورشت اضافه نمایید و هم بزنید.

وقتی گوشت کامل پخت، نمک و فلفل سیاه و کمی آبلیمو یا آبغوره ( در صورت تمایل) به قابلمه خورشت اضافه کنید و 45 دقیقه دیگر منتظر بمانید تا خورشت جا بیفتد و روغن بیاندازد.

این خورشت باید کم آب باشد و وقتی که پخت آن را در ظرف دلخواه سرو کرده و در کنار برنج نوش جان کنید.

چلوخورشت کرفس

 

حتما بخوانید : سالاد الویه
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه