آبگوشت قنبید

آبگوشت قنبید

مواد لازم برای تهیه آبگوشت قنبید

یکی از غذاهای محلی و سنتی استان قم آبگوشت قنبید می باشد که معمولا آن را با ترشی لیته، نان سنگک و سبزی خوردن سرو می‌کنند.

در ابتدای این مطلب مواد لازم برای تهیه آبگوشت قنبید را به شما معرفی کرده ایم که این مواد با نسبت های دقیقی کنار هم قرار گرفته اند تا آبگوشت قنبید خوشمزه و با کیفیتی برای 4 تا 6 نفر فراهم شود.

آبگوشت قنبید

اگر تصمیم دارید آبگوشت قنبید را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با رعایت نسبت هایی که بین مواد اولیه در نظر گرفته شده، مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید تا آبگوشت شما مانند همان آبگوشت سنتی قمی باشد که تمایل به تجربه آن دارید. در ادامه طرز تهیه آبگوشت قنبید قمی را به شما آموزش خواهیم داد.

برای آماده‌ سازی، پختن و جا افتادن آبگوشت حدود دو ساعت تا دو ساعت و نیم زمان احتیاج دارید و می‌توانید آن را به عنوان وعده غذایی اصلی ناهار یا شام و یا در ماه مبارک رمضان به عنوان افطاری نوش جان کنید.

آبگوشت قنبید قمی

بهترین طرز تهیه آبگوشت قنبید

در اولین مرحله برای تهیه این غذای محلی باید لوبیای سفید و گندم را جداگانه از چند ساعت قبل از شروع به پختن بخیسانید و چند مرتبه آب آنها را عوض کنید که نفخ این حبوبات گرفته شود و راحت تر بپزند. بعد آنها را با 4 یا 5 لیوان آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله گاز قرار دهید تا بپزند.

در مرحله بعدی باید یک ماهیتابه روی شعله گاز بگذارید و کمی روغن درون آن بریزید تا داغ شود.

سپس پیاز هایی که خرد کرده اید را درون روغن تفت بدهید تا سبک و طلایی رنگ شوند و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.

پس از آن پودر کاری داخل آن بریزید و مجدداً تفت دهید. سپس پیاز سرخ شده را به لوبیا و گندمی که در حال پختن است اضافه کنید و گوشت را هم درون همان قابلمه بریزید و منتظر بمانید که همه محتویات کنار هم بپزند تا طعم ها با یکدیگر ترکیب شوند.

دستور پخت آبگوشت قنبید

در صورتی که در طول فرآیند پختن آبگوشت قنبید آب آبگوشت کمتر شد می‌توانید کمی آب به آن اضافه کنید و بهتر است آب جوش بریزید و منتظر بمانید همه مواد بپزند.

هنگامی که گوشت نیم پز شد، کلم قمری ها را هم چند تکه کرده و داخل ظرف آب گوشت بریزید و پس از آن نمک و فلفل را داخل آن بریزید.

هنگامی که گوشت کاملا پخت لیمو عمانی ها را هم در آن انداخته و بگذارید حدود 10 دقیقه با بقیه مواد بجوشند.

بعد از آن آبگوشت شما آماده شده و جا افتاده و می‌توانید آن را از روی شعله گاز برداشته و آب و سایر محتویات را از هم جدا کنید. آب را برای تلیت کردن و بقیه مواد را هم بکوبید و گوشت کوبیده آن را با نان و سبزی و ترشی میل کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

آبگوشت محلی قمی

 

حتما بخوانید : خورشت قورمه سبزی
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه