خورش ونوشک

خورش ونوشک

خورش ونوشک

مواد لازم برای تهیه خورش ونوشک

خورشت ونوشک جزو خورشت های لذیذ و محبوب ایرانی است که اصالت آن به کرمانشاه می رسد که برای تهیه آن از پسته کوهی یا همان ونوشک استفاده می کنند که عطر و طعم دلچسبی به آن می بخشد. طرز تهیه این خورشت بسیار ساده است و می توانید در هر کجا که هستید این غذا را تهیه کرده و در کنار خانواده و عزیزانتان نوش جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

در این مطلب ابتدا مواد لازم برای تهیه خورشت ونوشک کرمانشاهی را برای شما معرفی خواهیم کرد و سپس طرز تهیه خورشت ونوشک کرمانشاهی را برای شما شرح خواهیم داد.

خورش ونوشک

ونوشک دارای خواص بی شمار و بی نظیری است که از جمله آن ها می توان به افزایش قوای بدن، تسکین دردهای کمر و پشت، تقویت استخوان ها و مانعی برای پوکی استخوان اشاره کرد.

مواد لازم برای تهیه خورشت ونوشک با نسبت های مشخصی به کار رفته است و اگر بخواهید آن را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با توجه به نسبت های بین مواد اولیه، مقدار آن ها را تغییر دهید تا طعم غذا مطلوب شما باشد. موادی که در اینجا معرفی می شود برای 4 نفر تدارک دیده شده است.

معمولا خورشت ونوشک با گوشت قرمز تهیه می شود اما اگر شما محدودیتی برای استفاده از گوشت قرمز دارید می توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون استفاده کنید.

خورشت ونوشک کرمانشاهی

بهترین طرز تهیه خورشت ونوشک

در اولین مرحله برای تهیه این خورشت محلی کرمانشاهی باید پیازها را به صورت نگینی خورد کرده و داخل قابلمه بریزید و مقداری روغن روی آن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید و تفت بدهید تا جایی که پیازها سبک و طلایی رنگ شوند.

در این مرحله کمی فلفل سیاه و زردچوبه روی آن ریخته و مجددا تفت بدهید تا با هم مخلوط شوند‌. و بعد گوشت خورشتی ها را به پیازهای تفت داده شده اضافه نمایید و تفت بدهید تا سرخ شود.

زمانی که رنگ گوشت عوض شد رب گوجه فرنگی را هم به آن اضافه کنید و تفت بدهید تا بوی خامی گرفته شده و سرخ شود‌. با این کار رنگ و بوی خورشت شما بهتر می شود.

سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و در آن را ببندید تا باشعله ملایم گاز بپزد و جا بیفتد و گوشت ها هم مغز پخت شوند.

خورش ونوشک و زرشک

بهتر است از 2 ساعت قبل ونوشک ها را بخیسانید و بعد آن ها را آبکشی نمایید تا آب اضافی بیرون برود.

حالا یک تابه روی شعله گاز قرار دهید و کمی روغن مایع داخل آن بریزید و وقتی روغن داغ شد ونوشک ها را داخل تابه ریخته و تفت بدهید تا جایی که سرخ شود. وقتی گوشت نیم پز شد، وقت اضافه کردن ونوشک های سرخ شده است.

ونوشک پلو کرمانشاهی

سپس گوجه فرنگی ها را داخل آب جوش بی اندازید تا پوست آن ها راحت کنده شود و بعد به صورت مکعبی آن ها را برش بدهید و بعد از پختن کامل گوشت و ونوشک، گوجه های خورد شده را با کمی نمک و فلفل به بقیه محتویات اضافه کرده و هم بزنید.

در اواخر پختن خورشت شعله را کمتر کنید تا آب اضافه تبخیر شود و خورشت غلظت بیشتری پیدا کند و روغن بیاندازد.

اگر خورشت ترش می پسندید کمی آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید و بعد از اینکه پخت آن را در ظرف دلخواه سرو کنید و در کنار انواع برنج کته یا آبکشی می توانید آن را نوش جان کنید.

ونوشک پلو مجلسی

 

حتما بخوانید : خورشت پیاز
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه