سیر قلیه گیلانی

سیر قلیه گیلانی

سیر قلیه گیلانی

مواد لازم برای تهیه سیر قلیه گیلانی

سیر قلیه یکی از غذاهای شمالی بسیار لذیذ و خوش طعم است که برای تهیه آن به گوشت اردک یا مرغابی یا مرغ احتیاج دارید و با استفاده از آن می توانید یک غذای خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

این غذای محلی گیلانی به راحتی تهیه می‌شود و می‌توانید آن را به عنوان وعده غذایی اصلی در ناهار یا شام میل کنید.

برای آماده سازی مواد اولیه 15 دقیقه زمان احتیاج دارید و برای پختن و جا افتادن آن به یک ساعت زمان احتیاج دارید.

سیر قلیه گیلانی

در ابتدا مواد لازم برای تهیه سیر قلیه گیلانی را به شما معرفی کرده ایم که اگر دقت کنید نسبت های دقیقی بین مواد اولیه در نظر گرفته شده تا غذای خوش طعم تری تهیه کنید.

این مقدار مواد اولیه سیر قلیه برای 4 نفر را آماده می کند. وقتی که تمایل داشته باشید این غذا را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با در نظر گرفتن نسبت های بین مواد اولیه، مقدار آنها را کاهش یا افزایش دهید تا غذای مطلوب و دلچسبی داشته باشید. در ادامه طرز تهیه سیر قلیه گیلانی را به شما آموزش خواهیم داد.

سیر قلیه شمالی

بهترین طرز تهیه سیر قلیه گیلانی

در اولین مرحله برای تهیه این غذای محلی گیلانی باید اول لپه را از چند ساعت قبل در آب بخیسانید و اگر توانستید آب آن را عوض کنید تا نفخ لپه گرفته شود زیرا حبوبات دارای نفخ هستند.

بعد از آن باید برگ سیرهای تازه و شسته شده را در اندازه‌های نیم سانتیمتری خرد کنید و سپس مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید و استخوان را از آن جدا کرده و درون روغن تاب دهید تا سرخ شود.

سپس باید پیاز را خلالی خرد کرده و داخل مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی رنگ شود.

دستور پخت سیر قلیه گیلانی

پس از آن باید برگ سیرها را درون پیاز ریخته و با آن تفت بدهید و در همین زمان که تفت می خورند مقداری نمک، زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و پس از آن لپه خیس خورده را به پیاز اضافه کنید و تفت بدهید.

حالا باید پیاز هایی که تفت داده اید را با مرغ هایی که سرخ کرده اید مخلوط کرده و مقداری آب داخل آن بریزید تا با شعله ملایم بپزد و گوشت مرغ یا اردک شما مغزپخت و نرم شود.

خورشت سیر قلیه

در مرحله بعدی باید داخل یک ظرف تخم مرغ را شکسته و با چنگال هم بزنید و هنگامی که گوشت خورش شما کاملا پخت و آب آن کشته شد و غلظت پیدا کرد، تخم مرغ ها را درون خورشت بریزید و بعد از اینکه 5 دقیقه گذشت شعله را خاموش کنید و خورشت را در ظرف دلخواه سرو کرده و در کنار انواع برنج کته یا آبکشی و پلو یا چلو میل کنید و از خوردن این غذای شمالی لذت ببرید.

سیر قلیه گیلکی

 

حتما بخوانید : خورشت مسما بادمجان
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه