پیده پیتزایی

پیده پیتزایی

پیده پیتزایی

مواد لازم برای تهیه پیده پیتزایی

نمک 2 قاشق چای خوری

شکر 1 قاشق چای خوری

از دیگر غذاهای ترکیه ای و لذیذی که می توانید خودتان در خانه هم آن را تهیه کنید پیده پیتزایی است که جزو غذاهای پرطرفدار و معروف ترکیه است و طرز تهیه بسیار آسانی دارد و می توانید خیلی راحت و با استفاده از مواد اولیه کاملا در دسترس آن تهیه کنید و برای وعده‌های غذایی اصلی و یا مهمانی ها و مجالس خود آن را تدارک ببینید.

توجه داشته باشید نسبت هایی که بین مقادیر مواد اولیه در نظر گرفته شده کاملاً اندازه گیری شده است و اگر بخواهید این غذا را برای تعداد نفرات بیشتر یا کمتر تهیه کنید باید حتماً نسبت های بین مواد اولیه را در نظر بگیرید و بعد مقدار آنها را تغییر دهید تا طعم و کیفیت غذای شما مطلوب باشد.

پیده پیتزایی

بهترین طرز تهیه پیده پیتزایی

برای اینکه پیده پیتزایی ترکی تهیه کنید اول باید خمیر این غذا را تهیه کنید که به این منظور باید داخل یک ظرف بزرگ آرد خود را الک کنید و بعد مخمر فوری داخل آن بریزید و کمی هم شکر و نمک به آن اضافه کنید و با هم ترکیب کنید و مقداری آب ولرم با روغن زیتون مخلوط کرده و به تدریج به محتویات آرد خود اضافه کنید و هم بزنید.

حالا باید دست هایتان را خوب بشویید و یا به کمک دستکش این مواد را با هم ترکیب کرده و خوب ورز بدهید تا یک خمیر یکدست و نرم حاصل شود که به دست شما هم نچسبد.

طرز تهیه پیده پیتزایی

بعد یک دستمال بزرگ روی خمیر قرار دهید و حدود یک ساعت در یک جای گرم نگه دارید تا تخمیر انجام شود و خمیر شما عمل بیاید و خوب پف کند.

سپس باید یک ماهیتابه متوسط را انتخاب کنید و کمی روغن زیتون داخل آن بریزید و روی شعله متوسط گاز بگذارید و هنگامی که روغن داغ شد، پیازهای شسته شده و پوست کنده شده را به شکل نگینی خرد کنید و داخل ماهیتابه خود تفت بدهید تا سبک و طلایی رنگ شود.

سپس گوشت چرخ کرده را داخل آن بریزید و مجدداً تفت دهید تا گوشت و پیاز آب بیاندازند و با همان آب کم کم بپزند و تبخیر شوند.

هنگامی که آب آنها تبخیر شد باید فلفل دلمه‌ای را هم که خورد کرده بودید با کمی زیره و فلفل و نمک داخل گوشت بریزید و با هم تفت بدهید.

پیده ترکی

اگر تمایل داشتید که غذای شما ظاهر جذاب‌تری داشته باشد می توانید فلفل دلمه ها را از چند رنگ مختلف انتخاب کنید. حدود 10 دقیقه منتظر بمانید که مواد کنار یکدیگر خوب پخته شوند و چند بار آنها را هم بزنید که کاملا مخلوط شده باشند و زیر ماهیتابه را خاموش کنید تا مواد کمی سرد تر شوند.

حالا باید جعفری های تازه را خورد کرده و به این مواد اضافه کنید. اکنون می‌توان گفت که مواد داخلی پیده پیتزایی شما آماده شده و باید فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا فضای داخلی آن داغ شود.

در مرحله بعدی باید روی سطح کاری که می خواهید کار کنید کمی آرد بپاشید و خمیر آماده شده را روی سطح بگذارید و با دست ورز بدهید و بعد به اندازه گلوله های متوسط مثلا اندازه نارنگی آنها را جدا کنید. با این مقدار مواد اولیه تقریباً 18 عدد گلوله خمیری به شما می دهد و بعد آنها را روی سطح آرد قرار دهید و با وردنه باز کنید و به شکل بیضی در بیاورید.

دستور پخت پیده

اکنون باید سینی فر را بیرون بیاورید و کف آن کاغذ روغنی قرار دهید و خمیر هایی که آماده کرده اید را روی آن بچینید.

سپس مواد گوشتی را آرام وسط خمیر قرار داده و در همه قسمت ها پخش کنید و گوشه های خمیر را هم به سمت تو بچسبانید تا شبیه قایق شود.

این کار را برای همه خمیر ها و مواد اولیه که آماده کرده بودید انجام دهید و بعد کمی روغن زیتون با استفاده از قلم روی خمیر ها بمالید و سینی را داخل فر بگذارید تا خمیرهای شما بپزند.

در چند دقیقه آخر فر را به حالت گریل در بیاورید تا روی خمیر بخوبی‌ برشته شود و ظاهر و طعم جذاب تری پیدا کند.

توجه داشته باشید که مواد داخلی پیده پیتزایی دلبخواهی است و شما می توانید در صورت تمایل نوع آنها و ترکیب شان را عوض کنید.

پیده ترکی پیتزایی

حتما بخوانید : دلمه بادمجان
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه