خورشت گیلاخه

خورشت گیلاخه

خورشت گیلاخه

مواد لازم برای تهیه خورشت گیلاخه

غذاهای سنتی همیشه جزو غذاهای محبوب در بین غذاهای ایرانی بوده و شما به هر خطه از کشور که سفر کنید غذاهای محلی و خاص آن را می توانید نوش جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید. اما لزوماً برای خوردن غذاهای محلی نیازی نیست که حتماً به این شهرها سفر کنید و گاهی با مطالعه طرز تهیه غذا های محلی می توانید آنها را در خانه تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

در این مطلب قصد داریم شما را با یکی از غذاهای سنتی و محلی کردستان آشنا کنیم که به آن خورشت گیلاخه می‌گویند که داخل آن از گیلاخه یا پیاز زاگرسی استفاده می‌شود و طعم بسیار لذیذی دارد. این گیاه از دو قسمت برگ و پیازچه تشکیل شده که منبع مناسبی برای فیبر می باشد.

در ادامه مواد لازم برای تهیه خورش گیلاخه را مشاهده خواهید کرد و سپس طرز تهیه خورشت گیلاخه را به شما آموزش می دهیم.

توجه داشته باشید نسبت هایی که بین مقدار مواد اولیه ذکر شده دقیق و با هدف تعیین شده و اگر بخواهید این خورش را برای تعداد نفرات کمتر یا بیشتر تهیه کنید باید با توجه به نسبت هایی که بین مواد اولیه قرار داده شده مقدار آنها را تغییر دهید.

خورشت گیلاخه

بهترین طرز تهیه خورشت گیلاخه

برای تهیه این خورشت سنتی و محلی کردستانی باید پیازها را خلالی خرد کرده و داخل یک تابه بریزید و مقداری روغن و نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید.

بعد از اینکه پیازها طلایی رنگ و نرم تر شدند باید گوشت هایی که تکه کرده بودید را به ظرف خود اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت ها سرخ شده و با هم تفت داده شوند و بعد باید چند لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و لیمو عمانی ها را هم با چنگال سوراخ کرده و داخل آن بیندازید. همچنین باید لوبیاها را هم از قبل بخیسانید و داخل ظرف خود بریزید و 45 دقیقه مهلت بدهید تا خوب بپزد.

دستور پخت خورشت گیلاخه

سپس داخل یک ماهیتابه گیلاخه را با مقداری روغن تفت دهید و جعفری و گشنیز ساطوری شده به همراه ترخون ساطوری شده را به آن اضافه کنید و کمی دیگر آنها را تفت بدهید.

البته اگر سبزی تازه در دسترس نبود می توانید سبزی خشک هم داخل غذا بریزید و بعد آنها را به بقیه موادی که تفت داده بودید اضافه کنید و 20 دقیقه با شعله کم آن‌ها را با هم بگذارید تا بپزند و جا بیفتند.

حالا خورشت گیلاخه شما آماده شده و می توانید آن را در کنار انواع برنج کته یا آبکش نوش جان کنید.

گیاه گیلاخه قبل از اینکه پخته شود بسیار لزج است اما وقتی که خورشت آن را تهیه می کنید دیگر حالت لزجی ندارد و طعم و عطر بسیار بی نظیری دارد. به جای استفاده از ترخون می‌توانید از گشنیز و جعفری استفاده کنید.

خورشت گیلاخه سنندج

 

حتما بخوانید : خورشت مسما بادمجان
فرشاد اشرف گنجویی
ارسال دیدگاه